Gyógy és sportmasszőr

Gyógy és sportmasszázst tanulok, ami azt jelenti, hogy egyben vagyok a sportolók kezelője, edzés előtt én melegítem be az izmaikat és előzöm meg a sérüléseket, edzés után pedig én előzöm meg az izomlázat, lazítom le az izmokat és regenerálom őket.

Ami a gyógy és sportmasszöri tevékenységnek a gyógy-részét érinti, tanulom a gyógymasszázson belül a svéd masszázst illetve a reflex masszázsfajtákat amibe beletartozik a szegment, periosteális és a kötőszöveti masszázs.

Ezeknek a képességeknek az elsajátításához természetesen minden alapot meg kellett tanulni, mintha kőbe vésték volna. Ez alatt a vázalapot vagyis a csontvázat, az izomzatok felépítését és természetesen a zsigereknek élettani működése, szerepe is elengedhetetlen, hiszen hogyan masszírozzuk azt a végtagot, testrészt, amiről nem tudjuk, hogyan épül fel, mi alkotja.

Természetesen mivel még nem végeztem az iskolával, ezért frissítő masszázst alkalmazok, ami a relaxáció, az ellazulás és az elengedés megfoghatatlan pillanatainak kibontakoztatásos hatása van.

Nem vagyok kimondottan a talpra specializálódva, de természetesen ha valakinek az az igénye (ugyanis nagyon sok ember kedvence), vállalok csak talpmasszázst is.